2013. december 9., hétfő

India I.

INDIAI ÚTIALBUM 1974
 Repülésünk és szállodáinkRepülőutunk Budapestről először Beirutba, onnan pedig Bombaybe vezetett. Ez időben azt jelentette, hogy október 17-én a Ferihegyi reptérről indultunk 15.50-kor és másnap reggel 7.55-kor érkeztünk végállomásunkhoz. Ám mindezt a fáradságot felülírta az az izgatott várakozásunk, mely az ígéretes látnivalók miatt volt bennünk.

A repülőn nemcsak teljes ellátást, udvarias kiszolgálást, de étlapot is kaptunk.

Bár késő ősszel értünk Indiába, mégis szinte kibírhatatlan a hőség. A gépen a hűsítők, frissítők mellett minden utas egy színes legyezőt is kap.

Mindenütt európai hotelban laktunk.

A hotelszobánk tolóajtója a trópusi parkra nyílt. Csodálatos volt a napfelkeltét a fotelból látni.

Kényelmünkre nem panaszkodhatunk. Tisztaság uralkodott az ízlésesen berendezett szobánkban.

A szállodánk fürdőmedencéjét ugyan idő hiányában nem túl gyakran használtuk, de rendkívül jó hangulatot kölcsönzött a környezetnek.

Jó volt esténként megpihenni, lábunkat felhúzni, és végiggondolni az aznap látottakat-hallottakat, és készülni a következő nap programjaira.

Megszálltunk Bombay, Delhi, Agra, Khajuraho hoteljaiban,

Varanasiban, a Clarks Hotelban.

Reggelente összegyülekezett a csapat az étkezés után, hogy idegenvezetőnkkel meglátogassuk azokat a helyeket, melyek által némileg bepillantást nyerhetünk ennek a keleti világnak az egzotikumába. Legelőször tesszük mindezt Bombayban. Tartsanak velem!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése