2014. december 31., szerda

Tanúsítványok

Ezúttal azokat a tanúsítványokat gyűjtöttük össze, melyeket a szerző kapott egy-egy helyen, ahol járt. Ha a feltüntetett ország nevére (mely minden esetben egy linket tartalmaz) klikkel, a teljes fejezet, melyben a bizonyítvány szerepel, megjelenik, a helyről pedig, amelyről szól, részletesebb leírást tartalmaz.






A földgömböt kettészelő Egyenlítő vonalánál levő Emlékmű Quitótól 24 kilométerre található. A Föld felezővonalán az első emlékművet 1740-ben építették, majd rájöttek, ez nem pontosan a felezővonalon épült, mert az mintegy 40 méterrel odébb esik. Másikat emeltek tehát, immáron pontosan a "helyén". A pontos helyet egy francia és spanyol tudósokból álló expedíció jelölte ki. Tudós tagjainak a szobrait látjuk, melyek közül kettő spanyol, a többi pedig francia.





Kiadták a tanúsítványt pecsétekkel, aláírással és bélyeggel ellátva ottlétünkről.







Látogatást tettünk a világ egyik csodájának számító Kínai Nagy Falhoz, mely 4000 km hosszan húzódik hegyen-völgyön, árkon-bokron keresztül. Huang császár idején 300 ezer ember kényszermunkája forrasztotta össze a korábbi kis államok falainak részhálóit. Állítólag az egyetlen építmény a földön, amit az asztronauták is láthattak a világűrből. Óriási a kíváncsi tömeg. A 6 méternél is szélesebb építmény szeszélyesen és meredeken kúszik fel a hegyoldalra. Az emelkedés szöge néhol a 45 fokot is eléri.





Ugyanazon a helyen kaptuk meg a Diplomát, hogy valóban megjártuk a Világ Csodáját, a Kínai Nagy Falat, ahol a belépőjegyet megvettük.







Cascaist a XVI. század végén már mint virágzó várost, 1580-ban Alba herceg vezetésével a spanyolok rabolták ki, majd 1755-ben a város nagy része megsemmisült. Egyébként a város eredetéről több ezer éves ásatási romok is tanúskodnak. Hosszú, sok kanyarulatos szerpentinen jutunk fel a Cabo da Roca nevű sziklához, mely Európa legnyugatibb szárazföldi pontja. E közismert helyen a nejemmel mi is megörökíttetjük magunkat. A 150 méter magas szikla hatalmasan kiemelkedik a környékből, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a tájra.







Arról pedig, hogy megjártuk a nevezetes helyet, diplomát állítottak ki a részünkre.



 USA





Érdemes kirándulást tenni a világcsodának számító Grand Kanyonba, mely tulajdonképpen a Kolorádó folyó nagy kanyonja. Lenyűgöző látvány földünk legnagyobb szurdoka! A 300 km hosszú és 1500 méter mély sziklaszoros homokkővárának vöröslő színei és gyermekkori képzelt kalandokat idéző vadregényessége láttán az ember gyorsan elfelejti a sivatagi homokra épült Las Vegast, hisz a természet e csodálatos alkotásával semmi sem vetekedhet szépségben. E hatalmas szurdokban, kanyonban dübörög a gyors folyású és helyenként hatalmas zuhatagokat alkotó szennyesvörös színű Kolorádó. Az indiánok ugyan egyre kevesebben lettek, ugyanakkor a mókusállomány megszaporodott. A szelíd kis állatok a kezünkből ettek csokoládét.







Aki bejárja a Kolorádó kanyonját mind a hét kijelölt ponton, erről hivatalos diplomát kap, mint én is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése