2014. október 31., péntek

NDK-tanulmányút VI/6

TANULMÁNYÚTON NÉMETORSZÁGBAN (1968)
Tapasztalatcsere-látogatáson a Német Demokratikus Köztársaságban a Rottmerslebeni Termelőszövetkezet meghívására
Az emlékkönyv 
Mielőtt másnap reggel továbbindultunk volna Lipcsébe, megkért az elnök Herr President, hogy írjak néhány sort az emlékkönyvükbe. Megtettem: 
A legnagyobb elismerés hangján kell megköszönnöm azt a meleg baráti fogadtatást és minden igényt kielégítő ellátást, amit a Grün Erik tsz részéről élvezhettünk mi, a belvárdgyulai Közös Út MgTSz 16 tagú magyar csoportja. 
Nemcsak azért töltöttük hasznosan az időnket, mert a sokrétű program minden szakmai és kulturális igényünket kielégíthette, de azért is, mert sokmindent láthattunk és tapasztalhattunk, amit otthon is hasznosítani tudunk saját gazdaságunkban.
Különösen tetszett a takarmánykezelés és -tárolás, az állattenyésztésben a nívós és eredményes tenyésztői munka, a példamutató növényápolás és az igényes géppark.
Külön köszönetet kell mondanom a gazdaság vezetőjének, hogy biztosította mindazon környékbeli gazdaságok megtekintését is, melyek tapasztalatai az otthoni munkánkban is hasznosíthatók lesznek.
Úgy érzem, hogy ez a cserelátogatás, egymás munkájának és eredményeinek, valamint kultúrájának és a környék nevezetességeinek a megismerésével hasznos, szórakozásaival pedig kellemes és kikapcsolódást nyújtó, feltétlenül továbbfejlesztendő kezdeményezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése