2015. február 9., hétfő

Levél Jugoszláviából

29 publikációm jelent meg a Magyar Állatorvosok Lapjában, melyekben bizonyára érdembeli megfigyelések és kísérletek is voltak, mert 24 országból (többek között az USA-n és Kanadán kívül Mexikóból és még Argentínából is) 121 intézet kért azokból lenyomatot.








Dr. Bartalis Imre: A szakma megszállottja (részlet a Velünk élő történelem című könyv róla írt fejezetéből)




"Sok-sok - olykor nagyon tanulságos - levelet kap olvasóitól, amelyekre személyesen is válaszol. Ezekért nem jár honorárium, annak ellenére, hogy nagyon időigényes elfoglaltság, de szívesen áll a gazdák rendelkezésére. Az ilyen feladatok megoldásában magától értetődő, hogy a toll és a fecskendő összetartozik. Természetes, hogy nagyon kell vigyázni ilyen esetekben az orvosi etika szigorú betartására. Szükséges, hogy bizonyos esetekben az érintett kollégákkal konzultáljon."




"Aktív életpályája során mint turista valamennyi kontinenst bejárta, és több ezer képet készített, melyekből jó néhányat publikációiban is hasznosított. Ugyanezt tette a mindennapos praxisban is, ahol kamerával az érdekesebb eseteket megörökítette. Munkáját nem elismerésért, előrehaladásért vagy csupán sikerélményért tette, hanem megszállottságból."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése