2015. február 19., csütörtök

Levelek Romániából (3.)

29 publikációm jelent meg a Magyar Állatorvosok Lapjában, melyekben bizonyára érdembeli megfigyelések és kísérletek is voltak, mert 24 országból (többek között az USA-n és Kanadán kívül Mexikóból és még Argentínából is) 121 intézet kért azokból lenyomatot.





NÉKOSZ (1947/48)


Kollégiumi titkárként a kollégiumban a szervezeti életet ugyanúgy kellett megszerveznem, mint a NÉKOSZ más intézményeiben. Az ellátás teljesen ingyenes volt. Időnként meghívtam ismert politikusokat előadást tartani.



Kollégiumunk a NÉKOSZ keretein belül csak azért nem kapott jobb minősítést, mert magas volt a bukások aránya, de ez köszönhető volt a "tudatos szórásnak" is, amit annak érdekében végeztek a professzorok, hogy a diákok töredéke végezzen.



Közel volt a városliget, a lizsé, tavasszal és ősszel (no meg természetesen egyeseknek nyáron), aki nem tudott a közösségben a tanulószobán jól tanulni, kiülhetett - ott mindig voltak eldugott helyek, padok, ahol háborítatlanul lehetett foglalkozni a vizsgaanyaggal. A padokon már korán reggel magoló kollégiumi diákok ücsörögtek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése