2013. április 12., péntek

Ausztrália IV/4

UTAZÁS AUSZTRÁLIÁBA
Shopping




A sétálóutcákban véges-végig üzletek csalogatják a turistákat is bőséges áruválasztékukkal. Ezeket az árakat azonban nem a mi pénztárcánkhoz szabták.





Magas tornyával már messziről felhívja magára a figyelmet a legnagyobb áruház, a Queen Victoria Building.





A galériákat körbejárva itt nemcsak a portékák sokaságában gyönyörködhetünk (és persze akinek van pénze, vásárolhat is), de a falakon a történelmi események megörökítéseiben is.





A belépés után a Viktória királynő fiatalkori szobra fogadja a látogatót.





És miféle olyan emléktárgyakat találunk itt, amit a bukszánk elbír és érdemes hazavinni? Ausztrália a gyapjú hazája, sok belőle készült termék kapható: különféle birkaprém takarókká, kabátokká feldolgozva.





De sokféle használati tárgyat készítenek kengurubőrből is: például házicipőt, kézitáskát, lemberdzsekit.





Nagyon széles a választék az ausztráliai féldrágakövekből készült bizsuárukból: opálból készült nyakláncok, karkötők, gyűrűk, brossok, inggombok kínálják magukat. Olcsók, jellemzők, mutatósak és igazán ausztrálok...





Sok magyar turista érdekes és szép fafaragványokat vásárolt és az őslakók által használt ún. didgeridoo-t, mely egyszerű, üreges fahenger égetéses díszítéssel. Ez az Arnhem-földi őslakók kürtféle hangszere volt. Természetesen vigyázni kellett, nehogy műanyagból készült legyen Made in China felirattal! Ilyen tömegmásolatok óriási mennyiségben és nagyon olcsón kaphatók. A sok látnivaló miatt elég sok időt töltöttünk ebben a szórakoztató áruházban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése