2013. július 7., vasárnap

Bécs-Párizs III/5.

 BÉCS-PÁRIZS 1970.
Vásárolunk
Az 1893-ban alapított Lafayette Áruház üvegátjárójában igazán megértjük, hogy ez nem pusztán egy neves francia üzletközpont, hanem igazi párizsi látnivaló. Az épület terászáról pedig gyönyörű kilátás nyílik a városra.


Hangos szóval kínálja az árut az eladó. Ez nem szocialista kereskedelem...

A híres Lafayette Áruház a belvárosban nem a kispénzű turistákra számít: luxus ez minden szempontból...


Nem belvárosi, de olcsó textíliavásár kissé odébb...

Itt minden kapható, ami egy szocialista piacgazdaságból érkezett női szem-száj ingere! A kardigánok, ruhák, ingek valóban megfizethetők. A gyapjú holmik többsége olasz gyártmányú, és korlátlanul lehet válogatni.

Párizs (ki ne ismerné el?) a divat fővárosa, a vásárolni, de megkockáztatom az áruk között portyázni, nézelődni szeretők álma! Itt mindenki talál magának valami érdekes boltot, kedves "csemegét".


Megannyi vezető divatcég egyedi ruhái vehetők meg, amihez persze ki kell nyitni a pénztárcát, de a bolhapiacok és a leértékelések (soldesek) már szinte mindenki számára elérhetővé teszik a portékákat.

Az élelmiszerüzlet is az utcán árul, ahol van minden: narancs. banán, datolya, élő teknős, kagyló és sikló. A feleségem a nálunk pult alól sem mindig kapható narancsot és banánt nézte ki magának megvenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése