2015. március 27., péntek

Lengyel állatorvostan-hallgatók a sertéstelepen



Lengyel állatorvos-hallgatók érkeztek tapasztalatcsere-látogatásra a magyarsarlósi sertéskombinátba, mely az országban is korszerű volt és a termelési eredményei is jócskán meghozták a kormány tetemes ráfordítását. Nejem, mint a sertéságazat vezetője mutatta meg a telep technikáját és technológiáját, valamint ismertette a termelési eredményeket. Miután a lengyelek jól beszéltek németül, ezúttal is tolmács-szerepbe kényszerültem. Amint látható, meg voltak elégedve az ittlétükkel, nem mellékesen az is kedvező hatással bírt, hogy egy fiatal agrármérnök hölgy volt a menedzserük.





A szakmai megbeszélések után feleségem büszkén fogadta az elismerésüket az általa létesített rózsakertről a telep körül. Nem csupán éppen különböző színekben pompáztak, de nagyszerű illatot árasztottak szirmaik.




Eztán pedig végképp lenyűgözte őket azzal, hogy elmondta, hogy a rutinmunkának számító malacherélést nemcsak állatorvos végzi, hanem ő is be szokott segíteni. Riasztotta az ivartalanító asszonybrigádot és be is mutatta a telepen alkalmazott ivartalanítási technikát. (Persze ha nem a nejemről lett volna szó, ezt a látványos jelenetet nem engedtem volna át.) És meg kell jegyeznem, hogy a csinos fiatal hölgyre ("módszerére") jobban oda is figyeltek ifjú növendék kollégáim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése